Skip to main content

Moodle Kurulumu

Moodle Kurulumu nu en yeni sürüm ve en geniş şekliyle sizlere anlatmaya çalışacağım.Moodle açık kaynak kodlu gelişmiş bir uzaktan eğitim sistemidir.Modular Object Oriented Dynamic Learning Environment  (Esnek Nesne Yönelimli Dinamik Öğrenme Ortamı )olarak açılımını yapabiliriz.En önemli noktası açık kaynak kodlu olmasıdır.Böyle çok gelişmiş bir sistemi istediğiniz gibi editleyebilir , mükemmel sistemler ortaya çıkarabilirsiniz.Aklınıza gelebilecek tüm eğitim kurumlarının ihtiyacını moodle ile çözebilirsiniz. Moodle PHP ile yazılmıştır.Gelelim moodle uzaktan eğitim sisteminin nasıl kurulduğuna.

Öncelikle moodle kurumsal adresine girelim. Moodle sitesine girmek için tıklayınız…

moodle-kurulumu-1

 

Downloads sekmesine tıklayınız.Açılan downloads sayfasında “Download Zip” butonuna tıklayınız.

 

moodle-kurulumu-2

 

İndirme işlemi bu sayfa geldiğinde başlamış olacaktır.Eğer indirme işlemi otomatik olarak başlamazsa “click here to download manually” kısmına tıklayınız.İndirme işlemi başlayacaktır.

 

moodle-kurulumu-3

 

Moodle kurulum dosyalarımız indiğine göre gelelim sanal sunucu programımızı çalıştırmaya.Xampp programını çalıştırıyoruz ve Apache ve Mysql servislerini aktif hale getiriyoruz.Eğer xampp hakkında bir bilginiz yoksa detaylı bilgi almak için tıklayınız…

 

moodle-kurulumu-4

 

diskiniz/xampp/htdocs yollarını izleyin.Dizine istediginiz isimde bir klasör açın.İndirdiğimiz dosyaları bu klasöre kopyalayalım.Tarayıcımızı açalım ve adres çubuğuna localhost/klasorisminiz yazınız.

 

moodle-kurulumu-5

 

Açılan sayfada kurulum dilini seçiniz.

 

moodle-kurulumu-6

moodle-kurulumu-7

 

Sonraki butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

 

moodle-kurulumu-8

 

 

Kurulumda hangi veritabanı türünü kullanmak istiyorsanız bu adımda seçiniz.Eğer database hakkında fazla bir bilginiz yoksa Geliştirilmiş Mysql olarak seçiniz.Sonraki diyerek devam ediyoruz.

 

 

moodle-kurulumu-9

 

Açılan sayfada veritabanı ayarlarını girmemiz gerekecektir.Tabi bunun için öncelikle bir veritabanımız olması gerekmektedir.Veri tabanı oluşturmak için öncelikle tarayıcımızın arama çubuğuna localhost/phpmyadmin yazarak giriş yapıyoruz.

 

moodle-kurulumu-10

 

 

Veritabanları sekmesi otomatik olarak açılmaktadır.Veritabanı oluştur kısmına oluşturmak istediğiniz veritabanının adını giriniz ve oluştur butonuna basınız.Veritabanınız oluşturuldu , bu kadar basit. Moodle kurulum sayfamıza geri dönüyoruz ve devam butonuna tıklayalım.

Buda İlginizi Çekebilir ?  Php Yıldız Örneği

 

moodle-kurulumu-11

 

Açılan kurulum sayfasında sözleşmeyi kabul edelim ve devam butonuna tıklayalım.

 

 

moodle-kurulumu-12

 

Kurulum başladı ve sonuçların bize başarılı veya başarısız olduğunu göstermek amacıyla bildirimler görüyoruz.Yeşil yani tamam bildirimleri alıyorsak herşey yolunda demektir.Devam diyoruz…

 

 

moodle-kurulumu-13

 

yüklemeler başarılı olduğuna göre devam diyoruz.

 

moodle-kurulumu-14

 

Artık sistemimiz kuruldu olarak sayabiliriz.Bu kısımda moodle uzaktan eğitim sistemimizin yönetim bilgilerini oluşturacağız.Bu bilgileri unutmayınız not alınız.Tüm alanları dikkatlice dolduralım.

 

moodle-kurulumu-15

 

Sitemizin adını gerekli açıklamaları yazalım.

 

moodle-kurulumu-16

 

Gördüğünüz gibi moodle kurulumu nu başarı ile tamamladık. Moodle geliştirme hakkında detaylı işlemleri gelecek yazılarımda anlatmaya devam edeceğim.

 

 

moodle-kurulumu-17

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

One thought to “Moodle Kurulumu”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.