Skip to main content

Çocuklarda Doğru Drone Eğitimi

Teknoloji hiç durmadan hızla gelişmektedir. Teknolojinin hızla gelişimi beraberinde yeni ürünleri ortaya çıkarmaktadır. Günümüzün en popüler konularından biri de “Drone”. Drone ismini son yıllarda sıkça duymuşuzdur. Savunma sanayisinden tutunda spor, sağlık, haberleşme, tarım, yemek siparişlerine kadar droneların kullanıldığını görmekteyiz. Yemek siparişlerini drone ile teslim eden ve bahçelerini dronelar ile sulayan insanların videolarını haberlerde, video platformlarında popüler olarak izlemekteyiz. Dronelar daha öncelerde sık olarak askeri alanda kullanılmaktaydı. Aslında tam olarak insansız hava aracı (İHA) olarak tanımlayabiliriz.

Marketlere bile girdiğimizde çok kolay şekilde dronelara rastlayabiliyoruz. Drone eğitimlerinin verildiğini görmekteyiz. Peki, drone kullanımı veya drone eğitimleri ne kadar doğru bir şekilde veriliyor? Drone eğitiminin kalitesini inceleyebilmek için bazı önemli noktalara dikkat etmemiz gereklidir.

►Drone motorları ne kadar küçük gözükse de aslında oldukça güçlüdür. Sürekli hızlı bir şekilde döndükleri için uzun saçlara dolanabilme ihtimali oldukça yüksektir. Bu nedenle kesinlikle dronelar bone ile kullanılmalıdır.
►Dronelar asla ev içerisinde, kalabalıkta kullanılmamalıdır. Biz ne kadar güvenlik önlemini alsak da farklı bir kişiye çarpabilir veya zarar verebilir.
►Drone motorlarının oldukça güçlü olduğunu söylemiştik. Pervana parçalanması, herhangi bir kaza anında parça fırlaması gibi durumlar olmasına karşı kesinlikle koruyucu gözlükler ile kullanılmalıdır. Çünkü gözlerimiz oldukça hassastır.
►Dronelara hangi mesefalerde ve hangi zamanlarda temas ettiğimize dikkat etmeliyiz.
►Drone uçurulan alanlarda elektrik direklerinin vs. olmamasına dikkat etmeliyiz.
►Drone batarya veya pillerinin ne kadar kaliteli olduğuna dikkat etmeliyiz.

Özet olarak, küçük yaştaki çocuklara verilen doğru bir drone eğitimi öncelikle bilinçlendirmeye yönelik olmalıdır. Drone kullanım amacını bilen bireyler çok daha faydalı şekilde yararlanacaklardır.

Dronelarımızı boyama etkinliğimizden bazı kareler…

Drone eğitimi etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Drone eğitimini profesyonel ve en doğru şekilde vermekteyiz. Çocuklarımız dronelarını kendileri yapmaktadırlar. Droneların yapım sürecinde oldukça ilgi çekici ve eğlenceli bir ortam olmaktadır. Kendi yaptıkları droneların uçtuğunu gören geleceğin mucitlerinin ise mutluluğu ise her şeye bedel.

Buda İlginizi Çekebilir ?  HiveOs Kurulumu

Drone eğitimi ile,
• Mantıksal düşünce becerisi kazandırılır.
• Motor becerileri geliştirilir.
• Yaratıcı düşünme becerileri geliştirilir.
• STEAM çalışmalarının en güzel örneğidir. Birçok alandan kazanım elde edilir.
• Planlı çalışma becerileri kazandırılır.
• Emek, sonuç kavramları çok güzel şekilde kavratılır.

Sizlerde eğlenceli drone eğitimi etkinliklerinde yer almak isterseniz Eğlenceli Akademi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

2 thoughts to “Çocuklarda Doğru Drone Eğitimi”

  1. Drone eğitimi hangi kurum ve kuruluşlarca verilecek birde çocuga drone eğitimi hangi yaş sınırını kapsıcak acaba. İzmir buca da varmı bole bı yer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.