Skip to main content

Opencart Türkçe Dil Ayarı

Opencart Türkçe Dil Ayarı nasıl yapılır ? Opencart’a Türkçe dil ekleme işlemini bu yazımda gerçekleştireceğiz.Öncelikle Opencart Extension’dan ,Opencart versiyonunuza uygun Türkçe dil dosyalarını indirmeliyiz.Dil dosyaları için tıklayınız…İndirdiğiniz dil dosyalarınızı Opencart’ın yüklü olduğu dizine atınız.

Kurulu olan opencart sisteminizin yönetim paneline giriş yapmalısınız. Admin panelinden System-Localisation-Language yollarını izliyoruz. İnsert butonuna tıklayarak dili eklemeye başlıyoruz ;

 

Açılan sayfada gerekli alanları aşağıdaki gibi doldurun ;

Language Name: Türkçe
Code : tr
Locale : tr_TR.UTF-8,tr_TR,tr-tr,turkish
Image : tr.png
Directory : turkish
Filename : turkish

 

opencart-turkce-dil-ayarlari

 

gerekli bilgileri girdikten sonra sağ üst köşeden save butonuna tıklıyoruz.Dili ekledikten sonra aktifleştirmemiz gerekmektedir.Bunun için System-Settings-Edit yollarını izleyelim.Local’e tıklayalım ve Language: English ayarını Türkçe ile değiştirelim.Aynı işlemi Administration Language içinde yapalım.İşlemler gerçekleştikten sonra kaydedelim.Opencart Türkçe dil ayarı işlemini böylece tamamlamış olduk.

İyi çalışmalar…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Buda İlginizi Çekebilir ?  Taşınabilir HDD Uzantı Sorunu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.