Skip to main content

Sadece Ödeme Sayfasına SSL Kurulumu

Sadece Ödeme Sayfasına SSL Kurulumu işlemi genellikle e-ticaret sitesi sahiplerinin aradığı , genellikle hatalarla karşılaşılan bir işlemdir.Çoğu büyük yazılımlarda ssl sertifikası ile çalışmaya başlanıldığında çözümü zor bulunan hatalarla karşılaşılmakta.Yazılımla çok ugraşmak istemeyen site sahipleri için sadece ödeme sayfasına ssl kurulum işlemi bir çözüm olacaktır.Böylece ödeme işlemlerini güven sağlayarak yapabilirsiniz.Çoğu sitede de dikkat ederseniz ssl sertifikası sadece ödeme sayfasında akitf olmaktadır.Opencart kullanıcıları aşağıdaki kod ile sorunsuz şekilde ödeme sayfalarını ssl sertifikasına yani https protokolüne yönlendirebilirler.Sadece opencart kullanıcıları değil çoğu sisteminizde de aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

.htaccess dosyanıza aşağıdaki kodu ekleyiniz.Eğer .htaccess dosyanız yok ise .htaccess uzantılı bir dosya oluşturup içerisine kodlarımızı yazınız.


RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteCond %{QUERY_STRING} (^|&)route=checkout\/checkout(&|$)
RewriteRule ^index\.php$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R]

Tüm işlemler bittikten sonra opencart kullanıcıları SSL Yönlendirme ayarını yönetim panelinizden açık olarak ayarlamayı unutmayınız.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Buda İlginizi Çekebilir ?  Opencart 3 İle Gelenler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.