Skip to main content

WordPress SSL Kurulumu

WordPress SSL Kurulumu işlemi diğer sistemlere SSL kurulum işlemlerine çok daha basittir. SSL sertifkası güvenlik ve SEO açısından çok büyük öneme sahiptir. Arama motorları SSL sertifikasına sahip olan sitelerin arama motorları sonuçlarında pozitif etkiye sahip olduğunu açıklamıştır.  WordPress SSL kurulum ayarlarına geçmeden önce hosting firmanız tarafından SSL sertifikanızı alınız ve sunucu üzerine kurulum işlemini gerçekleştiriniz. Sunucu üzerine SSL kurulumu gerçekleştirildikten sonra gelelim yazılımımızı SSL sertifikasına uyumlu hale getirmeye. Öncelikle yönetim panelimize giriş sağlayalım.

  • Ayarlar > Genel yolları izlenir.  “WordPress Adresi (URL)” ve “Site Adresi (URL)” alanlarında bulunan “http” kısımlarını “https” yapınız.

  • Eklentiler > Yeni Ekle yollarını izleyerek “Really Simple SSL” modülünü indirip, etkinleştirelim.

  • Ayarlar > SSL yollarını izleyelim.  Açılan sayfa içerisinde bulunan “Go ahead activate SSL!” butonuna tıklamalıyız.

Settings” sekmesine tıklayalım ve ayarları aşağıdaki gibi düzenleyelim. Gerekli düzenlemeler sağlandıktan sonra sayfanın altında bulunan “Save” butonuna tıklamalıyız.

Böylece WordPress SSL Kurulumu işlemini tamamlamış olduk.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Buda İlginizi Çekebilir ?  Opencart Kurulumu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.